Web Analytics

iPhone’uma virüs bulaşıp bulaşmadığını nasıl anlarım?

  • Türkiye'nin en kaliteli mobil aygıt platformu, burada soruna cevap bulabilir, merak ettiğini sorabilirsin. Katılım ve kullanım tamamen ÜCRETSİZDİR.

Mehmet

Administratör
Katılım
12 Eki 2021
Mesajlar
4,342
Konum
Yurt Dışı
Telefon
İPhone
GSM Operatörü
Turkcell
Cihazınızın yavaşlamasının, ısınmasının birçok nedeni olabilir. Bu belirtiyi görmek, doğrudan cihazınıza virüs bulaştığı anlamına gelmez. “Cihazınıza virüs bulaştı” veya “16 tane virüs bulundu” şeklinde açılan pencereler de cihazınıza virüs bulaştığı anlamına gelmez. Bu açılır kutular sizi uygulama yüklemeye yönlendirir. Bu uygulamaları yüklerseniz sorun yaşama ihtimaliniz artar. Bu gibi durumlarda yapılacak şey, kapanıyorsa web tarayıcı uygulamasını kapatmak ve Ayarlar>Safari kısmının en altından “Tarihçeyi ve web sitesi verilerini sil” butonuna tıklamaktır.

1. Bilmediğiniz bir uygulama yüklendiyse silin.

Cihazınıza yüklü olan uygulamaları kontrol edin. Bilmediğiniz bir uygulama yüklendiyse mutlaka silin.

2. Sertifika izinlerini kontrol edin.


AppStore haricinde indirilen bir uygulamanın çalışması için sertifika izinlerinin olması gerekir. Sertifika izni vermediğiniz bir uygulama varsa, o izni iptal edin. Bunu yapmak için;

Ayarlar > Genel > Profiller ve Aygıt Yönetimi > kısmında izin vermediğiniz bir uygulama varsa bunu silin. Normalde “Profiller ve Aygıt yönetimi” kısmı olmaz. Bunun olması demek AppStore harici bir yerden uygulama yüklendiği anlamına gelir.

3. Güvenlik uygulaması kullanabilirsiniz.

AppStore’dan indireceğiniz bir güvenlik yazılımı ile mobil cihazınızı taratabilir ve temizleyebilirsiniz. Piyasada çok sayıda ücretli yazılım var. Bunların çoğu para tuzağı. Şu sıralar “McAfee Mobile Security” oldukça yüksek puanlar almış durumda. Demo olarak indirebilir, beğenirseniz satın alabilirsiniz. Eğer 4. işlemi yaparsanız buna gerek kalmayacaktır.

4. Cihazı tamamen sıfırlayabilirsiniz.

Virüs bulaşmadan önce bir yedeğiniz varsa iPhone’unuzu tamamen sıfırlayabilir ve eski bir yedekten geri yükleyebilirsiniz. Bu işlem en garantili yoldur. Cihazınızı tamamen eski haline getirir. Yeni bilgileriniz (resimler, videolar, kişiler vb..) silineceğinden dolayı onları yedeklemeden farklı bir depolama alanına yüklemenizi tavsiye ederim. Sonuçta eski yedekten yükleme yapacağınız için yeni bilgiler silinecek. Bu işlemi yapmadan önce cihazın temiz halinin bir yedeğine sahip olduğunuzdan emin olun. Yoksa tüm bilgilerinizi kaybedebilirsiniz.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Bu konuyu görüntüleyenler

Benzer konular

Son Konular

Geri
Üst