Web Analytics

2018 iPad Pro Dayanıklı mı?

  • Türkiye'nin en kaliteli mobil aygıt platformu, burada soruna cevap bulabilir, merak ettiğini sorabilirsin. Katılım ve kullanım tamamen ÜCRETSİZDİR.

Mehmet

Administratör
Katılım
12 Eki 2021
Mesajlar
4,342
Konum
Yurt Dışı
Telefon
İPhone
GSM Operatörü
Turkcell
2018 iPad Pro modelinin resmi olarak satışı başlamış durumda. Ülkemizde de stoklara giriş yapan yeni seri tablet modelinin, yavaş yavaş müşterilere ulaştırılmaya başladığını da görüyoruz. Yeni tablet modellerini tercih edecek olan kullanıcıların ise hala soru işaretleri var.

Bu seriyle beraber çok önemli değişimleri görmek mümkün oldu tabii ki ancak yine de aradaki fiyat farkı birçok detayın düşünülmesine neden oluyor. Bu detaylardan birisi de 2018 iPad Pro modelinin ne kadar dayanıklı olduğu. Yapılan testlerin pek sevindirici olmadığını söyleyebiliriz.

2018 iPad Pro Kasası Dayanıklı Değil​

Şimdiye kadar 2018 iPad Pro modeli için yapılan iki ayrı dayanıklılık testi var. Her iki dayanıklılık testinde de dikkat çeken önemli detaylar var. Her zaman olduğu gibi bu alanda ünlü YouTuberlar tarafından yayınlanan testlerde, 2018 iPad Pro modelinin dayanıklı olmadığı görülüyor.

Yeni tablet modellerinin çok küçük bir etkiyle büküldüğü görülüyor. Elinizle yapacağınız kısa bir bükme hareketiyle beraber tabletin ikiye ayrıldığını görüyorsunuz. Kasanın çok daha ince olması ve çerçevelerden kurtulan bir seri sunulması, dayanıklılıktan ödün verilmesine neden olmuş. Açıkçası 2018 iPad Pro modelinin dayanıklılığı konusunda sınıfta kalan bir model olduğunu söylemek gerekiyor.


Bükülme testlerinde istenen başarı elde edilemezken, ekranın çizilmelere karşı 6.seviyeye kadar dayanıklılık gösterdiği görülüyor. Yine kasanın çerçeveler kısmında da soyulmalara karşı dayanıklı olmadığını söylemek gerekiyor. Arka yüzeyde de çizilmelere karşı bir koruma sunulmamış. Çok kolay bir şekilde arka yüzey çizilebiliyor. Yeni tabletleri mutlaka kılıfla beraber kullanmak gerekiyor.

Tüm bu dayanıklılık testlerinin dışında, 2018 iPad Pro modelinin düşme testlerinde de başarısız sonuçlar alması dikkat çekici. Çok yüksek olmayan, standart bir mesafeden yapılan düşme testlerinde tabletin ekranının kolayca kırıldığı görülüyor. Kasa gerçekten çok ince ve bunun etkileri net bir şekilde gözüküyor.

Apple Pencil 2 Ne Kadar Dayanıklı?​

2018 iPad Pro dayanıklı bir model değil. Bunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Bunun dışında Apple Pencil 2 akıllı kalemlerinin de dayanıklılık konusunda başarısız olduğunu söylemek gerekiyor. Kalemin sadece elde bükülmesi durumunda kalem ikiye ayrılıyor. Çok kolay bir şekilde parçalanabiliyor. Bu değerler Apple’ın ciddi bir oranda eleştiri almasına neden olacak gibi duruyor.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Bu konuyu görüntüleyenler

Benzer konular

Son Konular

Geri
Üst